Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail

NYHEDERNEWS

11-04-2012 
IT-vejen ind på velfærds- og sundhedsteknologiområdet 
I april og maj sætter UNIK fokus på it-virksomheders muligheder på velfærds- og socialområdet.
 
Connect2Care er et af de projekter under UNIK partnerskabet, der deler ud af deres første erfaringer med at udvikle fælles, åbne infrastrukturer for fremtidens social- og sundheds-it. Målet med projektet er at understøtte udviklingen af sikre, skalerbare IKT-baserede social- og sundhedsservices for at skabe et nyt marked for sundheds-it løsninger. Infrastrukturen er en udbygning af og et supplement til eksisterende infrastruktur og standarder, først og fremmest Sundhedsdatanettet, den Nationale Service Platform og det nationale program for telemedicin og hjemmemonitorering. Arbejdet med at udvikle prototyper af åbne infrastrukturer foregår blandt andet i samarbejde med Net4Care.

- Når det gælder telemedicin er alle enige om, at vi skal væk fra silo-løsningerne, hvor hver leverandør udvikler egen infrastruktur, databaser og formater fra bunden. Vi må prøve at gøre det nemmere for de små og mellemstore virksomheder at benytte standardiserede løsninger og fælles infrastruktur. Med en åben og fælles platform sigter vi mod, at SMV'er kan fokusere på udvikling af innovative telemedicinske produkter fremfor at bruge udviklingsressourcer på selve opkoblingen til de eksisterende infrastrukturer, forklarer UNIK projektleder Michael Christensen, der vil være blandt oplægsholderne i Aarhus.

Han tilføjer at standardiserede løsninger skal skabe langt bedre basis for deling af data på tværs - mellem praktiserende læge, hospital, hjemmepleje osv. - så vi får smidigere sektorovergange og øget videndeling.
 
Gå-hjem-møderne er arrangeret af UNIK i samarbejde med Teknologisk Institut, it-forum midtjylland og iKRAFT. Møderne henvender sig til alle it-virksomheder, der gerne vil høre mere om deres muligheder inden for velfærds- og sundhedsteknologi.

Program for de enkelte møder kan hentes nedenfor:

Program for Region Midtjylland (23. april)
Program for Region Nordjylland (30. april)
Program for Odense (13. juni)UNIK konsortiet
UNIK har som mål skabe bedre offentlige velfærdstilbud til patienter med kroniske lidelser.
Partnerskabet har ligeledes det mål at understøtte vækst og innovation i den spirende klynge for intelligent velfærdsteknologi. Partnerskabet består af innovative virksomheder, der udvikler sensorer, robotter, telemedicinske produkter og software til social- og sundhedsområdet.
Kontakt
Morten Kyng
Area Manager, Pervasive Healthcare, Professor, Dr.scient.
Pervasive Healthcare Lab
+45 20 26 99 11
Ada bygningen, 2. etage lokale 226
Tilbage til nyhedsbrevet