Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail
PROJEKTSTATUS: Afsluttet OPSTART: feb. 2009 AFSLUTTET: apr. 2009

ENTER ACTION - Digital Art Now 

ProjektbeskrivelseProject description

 

Udstillingen ENTER ACTION – Digital Art Now var et led i fejringen af 150-året for Aarhus Kunstmuseum, som blev markeret på ARoS gennem hele 2009. Mens museets jubilæumsudstilling Aarhus Kunstmuseum anno 1859 i Vestgalleriet pegede tilbage i tiden, så blev der med ENTER ACTION - Digital Art Now plantet en milepæl for kunstens formåen anno 2009, når digital kunst og mennesket forenedes.

En stor del af de 13 værker i udstillingen var interaktive og fælles for disse værker var, at de havde det legende menneske – homo ludens – som deres ledetråd. Kunstværkerne involverede således den enkelte gæst: sanseligt, appellerende, legende og insisterende reflekterede ENTER ACTION – Digital Art Now teknologiens indflydelse på det moderne menneske i alle dens facetter, og viste hvad kunst i dag også kan.

Den besøgende på ARoS kunne møde LEGO-robotten Moodles, der med sine menneskelige træk rejste spørgsmålet om, hvorvidt der er forskel på at have følelser og at lade som om. Robotten, der er udviklet af Jakob Fredslund fra Alexandra Instituttet A/S i samarbejde med Lego Lab på Datalogisk Institut, Aarhus Universitet, slog med sin interaktive teknologi og sit rørende nærvær grundtonen i udstillingen an: det menneskelige forenedes med teknologien.

Den digitale kunst er ikke længere nogen niche i kunstverdenen. Tværtimod er den i høj grad på vej frem på de store museer verden over – således også på ARoS, der med ENTER ACTION – Digital Art Now viste den første store udstilling af sin art i Danmark. Til udstillingen var det lykkedes at skaffe hovedværker af de mest fremadstormende digitale kunstnere fra Europa, Rusland, USA, Canada, Mellemamerika og Australien.

For alle de medvirkende kunstnere i ENTER ACTION – Digital Art Now udgjorde computeren så at sige deres pensel og palet. Dette udmøntede sig i så forskellige værker som robotkunst, lydinstallationer, interaktive værker, netkunst og sågar portrætkunst med udgangspunkt i computerspillets motiver. Alle værker havde det tilfælles, at de udfordrede kunstværkets almindelige rammer og skabte helt nye oplevelser, der ofte baserede sig på interaktionen menneske og kunstværk imellem.

For ENTER ACTION – Digital Art Now handlede ikke kun om kunst. Udstillingen tematiserede i lige så høj grad forholdet mellem menneske og teknologi og fokuserede på den sanselighed, der opstår i dette forhold.

ForskningsresultaterResearch results

 

ForretningsresultaterBusiness results

 

SamarbejdspartnereProject partners

I dette projekt har Alexandra Instituttet samarbejdet med følgende virksomheder:

ARoS Aarhus Kunstmuseum sitets ARoS Aarhus Kunstmuseum

Ønsker du yderligere information, kan du til enhver tid henvende dig til Anne Sophie Witzke

Budget og finansieringBudget and funding

Projektet er bl.a. finansieret af:Det samlede projektbudget, fordelt på projektets partnere er: 0 kr

Ønsker du yderligere information om dette projekt kan du henvende dig til projektets kontaktperson.

Teknologi og metoderTechnology and methods

 

MedarbejderePeople

Deltagere fra Alexandra Instituttet i dette projekt:

Anne Sophie Løssing
Anne Sophie Løssing        Netværkskoordinator
Tidligere ansat ved Alexandra Instituttet
Relaterede links

 ‭(Skjult)‬ Projekt - skjul budget og finansiering

 ‭(Skjult)‬ Projekt - skjul forretningsresultater

 ‭(Skjult)‬ Projekt - skjul forskningsresultater

 ‭(Skjult)‬ Projekt - skjul teknologi og metoder