Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail
PROJEKTSTATUS: Igangværende OPSTART: sep. 2008 AFSLUTTET: aug. 2009

Hikuins blodhævn 

ProjektbeskrivelseProject description

 

Interactive Spaces har været med til at skabe HIKUINs blodhævn, et såkaldt AudioMove drama, der fortæller en drabelig historie om vikingetidens Århus. HIKUINs blodhævn lanceredes i forbindelse med Århus Festuge den 31. august 2009.

HIKUINs blodhævn er et nyt kulturformidlende tilbud og en ny måde at opleve historien, byen og teater på. Dramaet kan man opleve via sin mobiltelefon, mens man går rundt i Århus midtby. Dramaet udspiller sig 12 steder i Århus, hvor der er fundet spor efter vikingerne. Med sin mobiltelefon kan man komme på en tidsrejse tilbage til dengang, hvor Århus var vikingebyen Aros.

HIKUINs blodhævn er udviklet i et samarbejde mellem Alexandra Instituttet og Moesgård Museum, Teater Katapult, VisitAarhus, Århus Kommune og Region Midtjylland, som har finansieret projektet. HIKUINs blodhævn er skrevet af Svend Åge Madsen og Maria S. Madsen.

Fortællingen er indtalt af skuespillere i form af en række scener på mp3 filer, der kan afspilles i stereoheadsets direkte fra brugernes egne mobiltelefoner.

Links til omtale i pressen:
Lokalavisen, Kristeligt Dagblad
 

ForskningsresultaterResearch results

 

ForretningsresultaterBusiness results

 

SamarbejdspartnereProject partners

I dette projekt har Alexandra Instituttet samarbejdet med følgende virksomheder:


Moesgård Museum sitets Moesgård Museum
Århus Kommune sitets Århus Kommune
Teater Katapult sitets Teater Katapult
VisitAarhus - Velkomstcenter sitets VisitAarhus - Velkomstcenter

Ønsker du yderligere information kan du til enhver tid henvende dig til Kaj Grønbæk.

Budget og finansieringBudget and funding

Projektet er bl.a. finansieret af:


Region Midtjylland sitets Region Midtjylland

Det samlede projektbudget, fordelt på projektets partnere er: kr. 500.000,00

Ønsker du yderligere information om dette projekt kan du henvende dig til Kaj Grønbæk.

Teknologi og metoderTechnology and methods

 

Alexandra Instituttet har lavet den mobile applikation, der styrer afspilningen af de enkelte scener baseret på at brugeren skal finde og afkode en 2D-stregkode (QR-Code) klistret på en facade eller et vindue i byens rum.

Fortællingens plot er således koblet til en bestemt rute rundt i byen, og der skal foretages et par valg undervejs, der får betydning for plottet. Denne form for stedafhængige mobile fortællinger er en nyskabelse, som blev præsenteret af de medvirkende forskere for første gang på en international konference om Interactive Storytelling i Tyskland i 2008.

Teknologien bag er forberedt til fremtiden, hvor mange telefoner får GPS og får støtte fra såkaldte RFID-tags. Dette betyder, at vi kan gøre det endnu lettere for brugerne at opleve mobile fortællinger eller mobile spil, der er koblet til byen som scenografi.

Ud over anvendelser til mobile fortællinger og spil, så kan teknologien bag også benyttes til formidling af mere faktuelle informationer, til undervisning, og til at brugerne kan anmelde og kommentere steder og aktiviteter i byens rum. En sådan anvendelse blev præsenteret af Alexandra Instituttet for første gang i Danmark i forbindelse med Århus Festuge i 2007.
 

MedarbejderePeople

Kontakt
Kaj Grønbæk
Area Manager, Interaction, Professor, PhD
Interactive Spaces Lab
+45 21 49 56 34
Hopper bygningen, 1. etage lokale 124

 ‭(Skjult)‬ Projekt - skjul forretningsresultater

 ‭(Skjult)‬ Projekt - skjul forskningsresultater