Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail
PROJEKTSTATUS: Afsluttet. OPSTART apr. 2011. AFSLUTTET: apr. 2013

OUTSMART 

ProjektbeskrivelseProject description

 

OUTSMART er et projektsamarbejde mellem private og offentlige virksomheder om fremtidens internetservices og -teknologier på miljø- og forsyningsområdet.

Formålet med OUTSMART har været at bidrage til fremtidens internet (FI) gennem udvikling af fem innovative økosystemer. Økosystemerne har banet vej for en række pilotservices og -teknologier, der skal bidrage til at optimere energiforsyningen og lette adgangen til services og ressourcer i byområder.

Målet har været at sikre en mere bæredygtig forsyning, hvorved belastningen på ressourcer og miljø mindskes.

OUTSMARTs services og teknologier er baseret på en åben og standardiseret serviceinfrastruktur udviklet til miljø- og forsyningsområdet.

OUTSMART blev ledet af et konsortium af offentlige og private virksomheder fra Danmark og udlandet. Omdrejningspunktet for aktiviteterne i projektet var fem europæiske byer og byområder kaldet klynger:

  • Aarhus, Danmark: Vand og spildevand
  • Berlin, Tyskland: Affaldshåndtering
  • Birmingham, Storbritannien: Transport og miljø
  • Trento, Italien: Water Management
  • Santander, Spanien: Gadebelysning

Alexandra Instituttet stod i spidsen for Århus-klyngen og arbejdede tæt sammen med Amplex og Aarhus Vand om at levere innovative offentlige services inden vand og spildevand. Disse services stiller en række udfordrende krav til fremtidens internet.

Alexandra Instituttet var ligeledes ansvarlig for generelle formidlingsaktiviteter i projektet og for samarbejde med andre projekter under Future Internet Private Public Partnership-programmet.ForskningsresultaterResearch results

 

OUTSMART-projektet har udgivet en række videnskabelige publikationer, som kan downloades på projektets website

ForretningsresultaterBusiness results

 

Future Internet Public-Private Partnership (FI-PPP) har til formål at fremme EU's konkurrenceevne inden for fremtidens internetteknologier og -systemer og at støtte udviklingen af internetbaserede applikationer af offentlig og samfundsmæssig relevans.

OUTSMART har addresseret behovet for at gøre offentlige serviceinfrastrukturer og forretningsprocesser betydeligt smartere (f.eks. mere intelligente, mere effektive, mere bæredygtige) gennem tættere integration mellem internet- og netværksteknologier.

Projektet har sigtet mod at nå hele værdikæden - dvs. kommuner, forsyningsvirksomheder, IKT-virksomheder og videninstitutioner - og at sikre en virksomhedsdrevet tilgang i udviklingen af avancerede services og teknologier. 

Download den afsluttende OUTSMART Annual Report, som beskriver resultater og effekter af OUTSMART.

SamarbejdspartnereProject partners

Budget og finansieringBudget and funding

Projektet er bl.a. finansieret af:


EU 7th Framework Programme sitets EU 7th Framework Programme

Ønsker du yderligere information om dette projekt kan du henvende dig til Mirko Presser.

Teknologi og metoderTechnology and methods

 

De enkelte pilotforsøg i  projektet fandt sted i fem europæiske hovedbyer og byområder - kaldet klynger.

Hver af klyngerne var ansvarlig for sit eget anvendelsesområde og blev strategisk udvalgt af konsortiet med henblik på at sikre stærk fokus på slutbrugerne, herunder forsyningsvirksomheder og offentlige virksomheder. Hver klynge blev ledet af en lokal IKT-virksomhed.

De fem klynger omfattede:

  • Vand og spildevand
  • Affaldshåndtering
  • Transport og miljø
  • Vand og miljø
  • Gadebelysning

MedarbejderePeople