Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail
PROJEKTSTATUS: Igangværende START: sept. 2010

SmartSantander 

ProjektbeskrivelseProject description

 

SmartSantander projektet havde kick-off i begyndelsen af september 2010 i den nordspanske by Santander. Projektet er et forsknings- og udviklingsprojekt under det 7. rammeprogram ”Future Internet Research & Experimentation (FIRE)” og løber over tre år.

Projektets mål er et udvikle en unik eksperimentel forskningsinstallation i fuld bystørrelse med fokus på udvikling af en Internet of Things (IoT) infrastruktur, som omfatter smart-city anvendelser og tjenester baseret på sensor-information fra omgivelserne. Installationen skal anvendes til udvikling og brugertest af IoT-teknologier, anvendelser og tjenester. 

Kernen i installationen placeres centralt i Santander og i byens omgivelser. Yderligere installationer planlægges bl.a. i byerne Guildford, Aarhus, Belgrade og Lübeck.

ForskningsresultaterResearch results

 

ForretningsresultaterBusiness results

 

Et af hovedmålene er at fremme brugen af den eksperimentelle installation blandt forskere, brugere og tjenesteleverandører.

Projektet har fokus på at udvikle et stort antal anvendelser med relevans for så mange af Santanders indbyggere som muligt. På den måde vil projektet reducere de barrierer der forhindrer IoT-konceptet i at blive en integreret del af hverdagen.

Anvendelsesområderne udvælges ud fra deres mulighed for at påvirke borgerne, og ud fra deres mulighed for at vise den mangfoldighed, dynamik og skala der er essentiel for avancerede protokol- og algoritmiske løsninger.

Platformen forventes derfor at være nyttig for både virksomheder, brugergrupper og andre organisationer som ønsker at bruge den eksperimentelle installation med henblik på at udvikle, installere og anvende nye tjenester og anvendelser. Desuden kan platformen give vigtige forskningsresultater med henblik på at validere nye teknologier, bl.a. protokoller, algoritmer, radio interfaces, etc.

SamarbejdspartnereProject partners

Budget og finansieringBudget and funding

Projektet er bl.a. finansieret af:


EUs rammeprogram nr. 7 sitets EUs rammeprogram nr. 7

Det samlede projektbudget, fordelt på projektets partnere er: kr. 54.001.185,00

Ønsker du yderligere information om dette projekt kan du henvende dig til Mirko Presser.

Teknologi og metoderTechnology and methods

 

I projektets første år installeres 2-3.000 sensorer centralt i Santander. Efterfølgende udvides den oprindelige installation til at omfatte 20.000 sensorer med tilhørende smart-city anvendelser og tjenester.

Kort fra www.smartsantander.eu/map.

I løbet af projektperioden vil der blive indkaldt forslag til eksperimentelle bidrag fra forskere der ønsker at afprøve deres forskning på denne installation.

Centrale funktioner

  1. Validering af tilgange til arkitekturmodellen for IoT
  2. Evaluering af de centrale moduler i IoT-arkitekturen: specielt IoT interaktion samt management protokoller og mekanismer, enhedsteknologier og centrale støttetjenester som f.eks. opdagelse, identitetshåndtering og sikkerhed.
  3. Evaluering af social accept af IoT teknologier og tjenester

MedarbejderePeople

Deltagere fra Alexandra Instituttet i dette projekt:

Jacob Rafn
Jacob Rafn        
Tidligere ansat ved Alexandra Instituttet
Peter Nielsen
Peter Nielsen        Forsknings- og innovationsspecialist
Tidligere ansat ved Alexandra Instituttet
Stinne Aaløkke Ballegaard
Stinne Aaløkke Ballegaard        Forsknings- og innovationsspecialist
Tidligere ansat ved Alexandra Instituttet
Kontakt
Lab Manager, Smart City
+45 30 49 09 76
Hopper bygningen, 3. etage lokale 333

 ‭(Skjult)‬ Projekt - skjul forskningsresultater

Relaterede links
VIDEO