Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail

Marlene Nybro Thomsen 

Min faglige profilMy professional profile

 
Jeg arbejder i Alexandra Instituttets kommunikationsafdeling. Et dejligt sted at være. Og der er nok at fortælle!

Mine opgaver dækker intern videnformidling og PR af Alexandra Instituttets projekter. Samtidig laver jeg PR for Datalogisk Institut, Aarhus Universitet. Jeg er medredaktør og skribent for Insight - nyheder fra Katrinebjerg, der udkommer hver 14. dag. 

De projekter, jeg formidler om, består ofte af mange partnere, både offentlige, private og videninstitutioner. Mit arbejde består derfor i at formidle og opsamle den viden, der produceres i projekterne. Både mellem deltagerne og ud i en større sammenhæng - det være sig på vores egne websider, sociale medier og mere traditionel PR. Det er min overbevisning, at en tæt tilknytning til projekternes dagligdag og deltagere er det bedste middel til at forstå og formidle det enkelte projekts daglige udfordringer. I praksis betyder det, at jeg arbejder tæt med projektledelsen og de deltagende projektpartnere. Jeg deltager i projektledelsesmøder, workshops og partnerskabsdage.

Med hjem får jeg foruden indsigt også visuelt materiale, fornemmelse af stemning, indblik i processen og kilder til nye sjove historier.

Lidt om uddannelse
Jeg er uddannet cand.it. ved Aarhus Universitet i 2004 med BA i Statskundskab. Min kandidatoverbygning er primært fokuseret omkring informations- og medievidenskab.

Lidt historie
Jeg har været tilknyttet Alexandra Instituttets kommunikationsafdeling siden 2004. De første år arbejdede jeg primært på kommunikative opgaver i relation til dissemination af EU-projektet ”PalCom” på Datalogisk Institut, Aarhus Universitet, og senere @aGlance. Siden 2007 har jeg udover projektrelateret kommunikation på Datalogisk Institut været ansat i Kommunikationsafdelingen.

Foto: Jesper Voldgaard til Caretech årsrapport

Lige nu arbejder jeg påMy current work

 

Jeg arbejder på at gøre K&S til en driftsikker, parat og effektiv afdeling, der giver Alexandra Instituttet synlighed udadtil og sammenhæng indadtil.

Alexandra Instituttet rummer så mange gode historier og interessante mennesker, som kan noget helt unikt. Når alle disse kompetencer bringes i spil, kan vi virkelig tilbyde samfundet noget helt ekstraordinært. Det skal vi fortælle resten af verden. Og det er her vores afdeling kommer ind i billedet. Vi kan vinkle, skære til og udfordre dét, som kan virke selvfølgeligt.

K&S har altid gang i en masse spændende projekter. Lige nu handler det meget om at fortælle om vores satsning inden for mobile løsninger.

Desuden prøver jeg at finde mit ståsted i den nye udfordrende stilling som leder af K&S.


 


Professionelle kompetencerProfessional competences

 
Mine kompetencer er inden for kommunikation og formidling:

  • Udarbejdelse af kommunikationsstrategi – og indsats
  • Artikelskrivning
  • Projektsamarbejde
  • PR-kampagner
  • Forskningsformidling
  • Organisationsanalyse
Disse kompetencer har jeg senest brugt i flg. projekter: 

SundInnovation - metodeprojekt med fokus på brugerdreven innovation
Min rolle i SundInnovation var fokuseret meget omkring sparring med projektledelsen om videndeling og -formidling. Jeg opsamlede metodeerfaringer og formidlede projektets små sejre og store øjeblikke.

Caretech Innovation - en fire-årig it-satsning inden for Region Midt der støttede/finansierede projekter inden for healthcare
I Caretech Innovation havde jeg fokus på ekstern PR og formidling, og samtidig udarbejdede jeg PR-planer, faktaark og andet materiale for Caretech-projekterne til brug både eksternt og internt. Caretech Innovation havde inden 2012 finansieret omkring 15 projekter. Projekterne engagerede borgere, forskere, erhvervsliv og sundhedsaktører i at udvikle fremtidens sundheds-it.

Datalogisk Institut, Aarhus Universitet
Instituttet har rundet 40 år. Det er et institut med stolte traditioner blandet med et innovativt miljø med mange interessante forskergrupper, et væld af ph.d.-studerende, engagerede medarbejdere og inspirerende studerende.Foto: Mads Aarup

Om About Kommunikation og Sekretariat

Alexandra Instituttets kommunikationsafdeling er ansvarlig for intern og ekstern kommunikation i organisationen. Afdelingen arbejder på alle platforme, både on- og offline.

Alexandras website er vores centrale kommunikationsmedie, og vi bruger bevidst mange ressourcer på at gøre sitet dynamisk og spændende.

Blandt vores printmaterialer er Alexandras årsrapport det centrale produkt. Årsrapporten fungerer som vores præsentationsbrochure og indeholder bl.a. en kort introduktion til vores otte indsatsområder.

Kommunikationsafdelingen arbejder både med profilering af Alexandra Instituttet og med særskilt projekt-kommunikation for de mange projekter Alexandra deltager i. Desuden leverer vi PR og kommunikation til Datalogisk Institut, Aarhus Universitet.

Mine kollegaerMy colleagues

Mine anbefalingerMy recommendations

Jeg er selv blevet anbefalet: ”I andres brød” af Jens Otto Kjær Hansen, der omhandler kommunikationsmedarbejderens ofte splittede og noget pressede – men spændende – rolle.
Kan bestemt anbefales en sen nattetime...

Desuden har tunge drenge som Niklas Luhmann, Anthony Giddens og McLuhan inspireret mig i mit kommunikationsarbejde. 

Og så forresten! Vi udgav magasinet "Hvad brugeren gør..." i 2011 som afslutning på et fire-årigt projekt Handivision finansieret af Erhvervs- og Byggestyrelsen.
Læs eller bestil det her.
Kontakt
Marlene Nybro Thomsen
Marketing and Communications Manager
Kommunikation og Sekretariat
+45 27 28 48 01
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 305
Mine links