Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail

Morten Bohøj 

Min faglige profilMy professional profile

Udfyldelse af dokumenter
Udfyldelse af dokumenter 

Internettet er en fascinerende størrelse. Jeg har længe haft en stor interesse i at udforske mulighederne. I løbet af mine studier har jeg forfulgt denne interesse kulminerende i arbejdet med min ph.d. i datalogi, som jeg har gennemført som en erhvervs-ph.d. i samarbejde mellem Alexandra Instituttet og Aarhus Universitet. I min ph.d.-studium. har jeg undersøgt, hvordan sociale webteknologier og koncepter kan hjælpe med at skabe bedre offentlige digitale services, som en del af projektet eGov+. Jeg har både min kandidat- og bachelorgrad i datalogi, og begge ligeledes fra Aarhus Universitet.

Mit primære fokusområde er webteknologier og udvikling af webapplikationer. Størstedelen af de projekter jeg er involveret i har haft fokus på web og de nyeste teknologier her, bl.a. HTML5. Af større projekter kan nævnes JOIN og CBI.

Ud over weborienterede projekter har jeg arbejdet med mobilteknologier og generel softwareudvikling. Jeg er en stor fortaler for brugerinvolveret udvikling, hvilket bl.a. er kommet til udtryk i forbindelse med mit ph.d.-studium, hvor bl.a. participatory design blev benyttet, men også i projektet CBI har vi benyttet os af brugerinddragende teknikker.

I løbet af min uddannelse har jeg arbejdet som instruktor (studenterunderviser) på flere softwareudviklingskurser ved datalogi, bl.a. webteknologi, softwarearkitektur og databaser.  I løbet af mit ph.d.-studium har jeg holdt en del forelæsninger og nyder at videreformidle viden.

Lige nu arbejder jeg påMy current work

 
I øjeblikket er jeg involveret i række mindre projekter, de fleste med orientering omkring web. Vi har for nyligt afsluttet det længerevarende forskningsprojekt CBI.
 
- CBI: Community Baseret Innovation ser på, hvordan teknologier såsom smartphones, internettet eller Facebook, giver virksomheder nye muligheder for at interagere med deres brugere og skabe basis for innovation. CBI projektet vil undersøge og understøtte, hvordan samspillet mellem brugere og virksomheder kan opstå lige netop i situationen, hvor brugerne oplever bøvlet, drømmene, behovet og ideerne til det nye.

- Generelt arbejde med webteknologier. Bl.a. arbejder vi en del med HTML5, hvor vi udnytter de nye muligheder til at lave spændende applikationer. Vi benytter bl.a. også responsivt design for at imødekomme det faktum, at nettet i vid udstrækning tilgås fra enheder med meget forskellige skærmstørrelser. Men også udvikling af webservices, bl.a. som backend for mobilapplikationer.

 

Professionelle kompetencerProfessional competences

 

Med en kandidat- og ph.d.-grad i datalogi fra Aarhus Universitet har jeg en bred forståelse for forskellige emner inden for datalogiens verden. Min store interesse ligger i webteknologier, og det er her jeg har mine største kompetencer. Bl.a. er jeg god til PHP, HTML5, herunder CSS og responsivt design.

Mine interesser for webudvikling har også givet mig gode kompetencer inden for PHP og MySQL, og på det seneste har jeg også arbejdet en del med Google Web Toolkit. På mobilsiden har jeg primært arbejdet med udvikling af Android applikationer.

Ud over arbejdet med softwareudvikling, har mit arbejde under mit ph.d.-studium givet mig en indsigt i brugerinddragende metoder, som jeg siden har forfulgt i mit arbejde på Alexandra Instituttet.

Om About Software infrastructure Lab

Software Infrastructure Lab'et indgår i enhver form for it-system eller produkt integreret med it. Vi kan tilbyde vores samarbejdspartnere spidskompetencer inden for an række af de nyeste teknikker og metoder til udvikling af software.

Vi arbejder bl.a. med softwarearkitektur for dynamisk og fleksibel integration af apparater og mobile systemer. Vi har stor erfaring i objekt-orienteret programmering og modellering, og vi arbejder med metoder og teknikker til softwareudvikling – herunder mobile applikationer, programmeringssprog, algoritmer, data strukturer og virtualisering, indlejrede systemer samt web-teknologier....læs mere...read more

Mine kollegaerMy colleagues

Mine anbefalingerMy recommendations

Google Web Toolkit - Et fint værktøj til at udvikle dynamiske websider med. Alt skrives i Java, og Google Web Toolkit oversætter så det nødvendige til Javascript

Software Architecture in Practice - Len Bass, Paul Clements, Rick Kazman (2003). En god bog om grundlæggende softwarearkitektur
Kontakt
Morten Bohøj
Software/ICT Engineer, PhD
Software infrastructure Lab
+45 29 13 11 96
Hopper bygningen, 3. etage lokale 322
Mine links