Luk
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Close
Ring til vores afdeling i København +45 70 27 70 91
Ring til vores afdeling i Aarhus +45 70 27 70 12
Salg Vicedirektør Martin Møller +45 22 15 77 99 Presse Kommunikationschef Marlene Nybro Thomsen +45 27 28 48 01 Ekspertrådgivning Kontakt en af vores specialister Direktion Direktør Ole Lehrmann Madsen +45 20 15 44 51
Skriv til os
Luk
Modtag Alexandras nyhedsbrev Indtast din e-mail
Modtag Alexandras nyhedsbrev Close Indtast din e-mail

Morten Kyng 

Min faglige profilMy professional profile

 

I Alexandra regi er jeg ansat på deltid som forskningschef for området Pervasive Healthcare, hvor jeg er projektleder for den tværgående indsats for telemedicin Danmark som telemedicinsk foregangsland. Jeg er dr. scient. i datalogi og professor i pervasive computing på Datalogisk Institut, Aarhus Universitet. Desuden er jeg leder af Center for Pervasive Healthcare.

Igennem min karriere har jeg haft indflydelse på både international forskning, danske it-uddannelser og brobygning mellem forskning og erhvervslivet:

 • Sammen med Kristen Nygaard fra Norge og Pelle Ehn fra Sverige var jeg med til at udvikle den skandinaviske tilgang til participatory design (hvor brugerne af it deltager aktivt i design og afprøvning af it-løsninger), som har sat dagsordnen for omfattende internationalt forskning
 • Jeg var direktør for Region Midtjyllands 4-årige satsning på innovativ sundheds-it Caretech Innovation
 • I 2001 blev jeg, som den eneste europæer, udnævnt til ACM CHI Academy, i anerkendelse af mine bidrag til området computer-human interaction, dvs. maskine-menneske interaktion.
 • Jeg har været direktør for Center for IT-forskning
 • Jeg var den første direktør for IT-Vest
 • Jeg var med til at udvikle det danske koncept for kompetence centre som dannede grundlag for Alexandra Instituttet og IT-byen Katrinebjerg.

Jeg har skabt og ledet en række nationale og internationale forskningsprojekter inklusiv det banebrydende skandinaviske projekt Utopia om participatory design og Palcom-projektet om Palpable computing, dvs. håndgribelig it. Palcom sluttede i 2007 og var et såkaldt "integrated projekt" under EUs 6. Framework Programme (FP6).

Det meste af min forskning er blevet udført i samarbejde med bruger-organisationer og industrien.  Siden 1980erne har jeg været med til at udvikle it-prototyper i nye og fremspirende områder, som f.eks. computer supported cooperative work, hypermedia og pervasive computing. I øjeblikket er jeg involveret i tværfaglig forskning om participatory design af pervasive computing appliktioner, primært inden for sundhedssektoren, og softwarearkitektur.

Lige nu arbejder jeg påMy current work

 

Jeg bruger det meste af min tid ved Alexandra Instituttet på:

 • Opsøgning og modning af projektidéer
 • Sparring om og evaluering af igangsatte projekter
 • Udvikling af og deltagelse i netværk
 • Deltagelse i bl.a. projekt-, advisory-board-, og bestyrelsesmøder

Professionelle kompetencerProfessional competences

 
Jeg er ekspert i participatory design og brugerdreven innovation – både mht. udvikling af metoder samt anvendelse af metoderne i forskningsprojekter.

Jeg har stort kendskab til sundheds-it samt sundhedssektoren. Mit professionelle netværk strækker bredt i både sundhedssektoren og erhvervslivet fra Århus-området til Region Midtjylland, samt resten af Danmark. I forskningsverdenen har jeg tætte forbindelser til førende internationale forskere og forskningsinstitutioner.

Jeg er en erfaren forsker og har udgivet adskillige artikler samt været redaktør for fem bøger. Jeg har organiseret internationale konferencer, og har været medlem af mange universitetsudvalg og ledende instanser. Jeg har holdt keynote-taler ved nogle af de mest anerkendte internationale konferencer inden for mit forskningsområde. 

Jeg har mange års erfaring med at være brobygger mellem forskning og erhvervslivet, som stammer bl.a. fra min tid som direktør for Center for IT-forskning samt som projektleder for store internationale forskningsprojekter med samarbejdspartnere fra erhvervslivet.

Om About Pervasive Healthcare Lab

Pervasive Healthcare lab'et tilbyder innovation og forskning inden for allestedsnærværende sundheds-it - både i primær- og sekundærsektoren.

Vi arbejder bl.a. med
 • Infrastruktur for IKT-baserede sundheds- og socialservices
 • Fremtidens hospital
 • Home care
 • Akut medicin og ulykker
Vi deltager endvidere i den tværgående indsats for telemedicin Danmark som telemedicinsk foregangsland, et telemedinsk forretnings- og software-økosystem, der skaber sammenhæng og markedsudvikling for telemedicinske virksomheder og for sundhedsvæsnet i Danmark. Vi har desuden drevet Caretech Innovation i perioden fra 2008 til 2012, en platform og projektpulje for sundheds-it med formålet at sikre den korteste vej mellem forskning, anvendelse og forretning.

Et nøglebegreb for alle vores projekter er brugerdreven innovation, også kendt som participatory design. I alle vores projekt indgår feltstudier, workshops med brugere og eksperimenter i realistiske omgivelser som en central og integreret del af vores designarbejde. Vores feltstudier er ofte designet, udført og analyseret af etnografer i samarbejde med f.eks. dataloger, ingeniører og designere....læs mere...read more

Mine kollegaerMy colleagues

Mine anbefalingerMy recommendations

Kontakt
Morten Kyng
Area Manager, Pervasive Healthcare, Professor, Dr.scient.
Pervasive Healthcare Lab
+45 20 26 99 11
Ada bygningen, 2. etage lokale 226
Mine links