Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2013 // Interaktiv danseinstallation besøger Roskilde Festival igen

Interaktiv danseinstallation besøger Roskilde Festival igen

Artikel

19-06-2013

Interaktiv danseinstallation besøger Roskilde Festival igen

Alexandra Instituttets interaktive installation PIXLdance stiller sig igen til rådighed for danseglade festivalbesøgende på Roskilde Dyrskueplads.

PIXLdance’s tre seks meter høje tårne med interaktive lyde og lys lokkede i 2011 masser af festivalgæster til, og nu gentages succesen. Projektleder og interaktionsdesigner Liselott Stenfeldt fortæller, at installationen for to år siden klarede såvel menneskemængderne som vandmængderne over al forventning, så nervøsiteten over at aflevere sit hjertebarn til fulde, glade mennesker er knap så stor denne gang.

- Det er som altid spændende at få muligheden til at afprøve en af vores urbane installationer på Roskilde festival. Det er en ”ekstrem” byrumskontekst som hver gang giver nogle nye idéer og stof til eftertanke.

- Det er altid meget interessant at arbejde med lyd og lys i en kontekst som Roskilde Festival, hvor folk er meget åbne og modtagelige, men samtidigt er meget kvalificerede til kritisk at vurdere soundscapet, fortæller lyd- og lysdesigner Rune Wehner, bl.a. kendt fra bandet Spleen United.

En oase i festivalen
Installationen fungerer på festivalen som en social, interaktiv oase og en pause fra den omkringliggende festival. Udviklerne af PIXLdance’s ambition har da også været at skabe ”en form for platform for festivalgængerne, hvorfra de kunne lave deres egne lege og samværsformer inden for de givne rammer”, som Liselott Stenfeldt formulerer det og fortsætter:

 - PIXLdance markerer en klar adskillelse af ”ude” og ”inde”, og der opstår derfor et miljø omkring installationen, hvor udenforstående følger brugerne inde i den og PIXLdance får karakter af en scene. Næsten alle brugere, vi talte med i 2011, ville bruge den med mennesker de ikke kendte – på tværs af alder og køn, siger Liselott Stenfeldt.

_

Med sine tre tårne markerer PIXLdance sig også som et pejlemærke på festivalen. På lang afstand vil man man tydeligt kunne se installationens seks meter høje digitale tal dynamisk skifte, alt efter hvor mange mennesker der brugte den.

PIXLdance er en af mange installationer, som er med til at danne den digitale plads PIXLpark i den musiske bydel Musicon i Roskilde.

Profilbillede af Liselott Stenfeldt
Team Leader Interactive Spaces CPH - Architect MAA
+45 61 70 95 06
Njalsgade 76, 3. sal, 2300 København S
.